Muž ve Starém Městě načerno odebíral plyn, hrozí mu vězení

STARÉ MĚSTO – Až pětileté vězení hrozí osmapadesátiletému muži ze Starého Města, který načerno odebíral plyn. Způsobil škodu přes 126 tisíc korun, informoval v úterý server Zlin.cz policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž zpočátku plyn neplatil. „Loni v březnu došla dodavatelské společnosti trpělivost a neplatičův rodinný dům odpojila od dodávky plynu,“ uvedl Mergental.

Dotyčný však nehledal způsob, jak dlužnou částku zaplatit, nýbrž jak se načerno připojit. „Vzal plastovou hadici od vysavače a propojil s ní rozpojené potrubí. Aby plyn neunikal, laicky zabezpečil konce smršťovací fólií,“ popsal Mergental.

I když hrozilo nebezpečí, žádná havárie se nestala. Letos v únoru přišli pracovníci plynáren na kontrolu znovu a zjistili, že je neplatič podvedl a plyn odebírá nadále. Obrátili se proto na policii a potrubí odborně zajistili.

Ani to však muže nezastavilo. „Při březnové kontrole našli pracovníci plynáren plastovou hadici od vysavače opět na rozpojeném potrubí. Zase hadici odmontovali, potrubí uzavřeli a neoprávněný odběr oznámili policistům,“ dodal mluvčí.

Muž bude muset celou škodu ve výši přes 126 tisíc korun uhradit. Navíc mu hrozí až pětileté vězení. „Ve výsledku rozhodně neušetřil,“ zdůraznil Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x