Na poli na Kroměřížsku nouzově přistálo letadlo

STŘÍŽOVICE - Na poli u obce Střížovice na Kroměřížsku přistálo v úterý kolem půl osmé večer nouzově malé letdalo. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Na místo okamžitě vyjeli hasiči i policisté. „Nepoškozené malé letadlo stálo na podmáčeném pozemku pole. Bahnitý terén neumožnil hasičům příjezd těžkým zásahovým vozidlem až k letadlu, proto jsme průzkum místa provedli pěšky,“ podotkl Netopil.

K nouzovému přistání došlo pravděpodobně z důvodu závady palivoměru nebo nedostatku paliva. Při přistávacím manévru se pilot nijak nezranil a ani stroj nebyl poškozen.

„Po doplnění paliva se pilot  pokusit o vzlet. Jeho pokus však byl neúspěšný. Po drobných úpravách, byl proveden pokus o druhý vzlet. Ten se však opět nepodařil. Až třetí pokus byl úspěšný. Po odletu letadla jednotka opustila místo zásahu a vrátila se na svou stanici,“ dodal Netopil.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14454′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚736‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14454‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Mapa


Zobrazit místo Na poli na Kroměřížsku nouzově přistálo letadlo na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x