Hradiště chystá pomoc do oblastí zaplavených vodou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští radní se rozhodli uspořádat veřejnou sbírku na humanitární a charitativní účely a materíální pomoc oblastem postiženým povodněmi. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Veřejná sbírka by měla trvat do konce letošního roku. Lidé budou moci peníze zasílat prostřednictvím zvláštního bankovního účtu  nebo pokladniček umístěných v prostorách podatelny a v pokladně uherskohradišťské radnice.

V souvislosti s materiální pomocí se představitelé města rozhodli pomoci Písku. „Při záplavách města Uherské Hradiště v roce 1997 pomáhalo s odstraňováním následků nejvíce město Písek, které poskytlo zejména své členy městské policie a finanční prostředky z veřejné sbírky i rozpočtu města. Proto jsme nyní navrhli poskytnout pomoc z prostředků města právě Písku,“ vysvětlil Pášma.

Dle aktuálních informací má město Písek dostatek lidí (není tedy nutné poskytnout například pomoc strážníků), ale naopak je nedostatek technických prostředků na vysoušení zaplavených nemovitostí. Písek má současně zájem poskytnout vysoušecí a odvlhčovaní techniku obci Putim, v níž se prolomila ochranná hráz.

V rámci rozpočtového opatření uvolní Hradiště z rezervy určené na naléhavé potřeby částku 230 tisíc korun, která bude převedena odboru kanceláře starosty na nákup pěti kusů průmyslových vysoušečů. Vysoušeče pak do Písku dopraví uherskohradišťští strážníci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x