Slovácké divadlo chystá premiéru komedie Nájemníci

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V uherskohradišťském Slováckém divadle se schyluje k poslední premiéře divadelní sezony. Herci pod vedením režiséra Zdeňka Duška připravili bláznivou komedii Nájemníci, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí a herec divadla Josef Kubáník.

První diváci uvidí inscenaci v sobotu 8. června od 19 hodin. „Nájemníci svým stylem humoru navazují na velmi úspěšnou komedii 1+2=6, kterou máme na repertoáru už sedmým rokem a blíží se ke sté repríze. Byl bych moc rád, kdyby si novinku diváci oblíbili stejně,“ konstatoval ředitel divadla Igor Stránský.

Nájemníky napsal Michael Cooney, což je syn autora 1+2=6 Raye Coonyho, mají stejně bláznivou zápletku a pracuje na nich téměř totožné složení herců. „Je to neuvěřitelně vtipná komedie,“ sdělil představitel kontrolora sociálního úřadu Jenkinse David Vaculík.

Hlavním hrdinou je nezaměstnaný Erik Swan, který přišel na způsob, jak neoprávněně čerpat sociální dávky. Jeho lži mu ale začnou přerůstat přes hlavu a on se rozhodne se vším skoncovat. Netuší však, že je to teprve začátek. Jeden telefonát pak roztočí kolotoč nedorozumění, omylů a záměn, kdy na konci nikdo neví, kdo je kdo.

Režisér Zdeněk Dušek, jenž je jedním z tvůrců známého seriálu Tv Nova Comeback a jenž má se sitcomovým herectvím zkušenosti, odsadil do hlavní role Jiřího Hejcmana, v dalších postavách se kromě jiných představí Tereza Novotná, Pavel Hromádka, Alžběta Kynclová, Josef Kubáník a další. Dramaturgyní je Iva Šulajová, scéna pochází od Jaroslava Máčala, kostýmy vytvořila Kateřina Hájková.

Zájem o novinku uherskohradišťského divadla je už před premiérou tak obrovský, že nejenom premiéra, ale i dalších osm repríz je téměř vyprodáno. Divadelníci tak na program operativně zařadili jednu mimořádnou reprízu, uskuteční se ve čtvrtek 27. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x