Policie dopadla lupiče, který poléval přepadené benzinem

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Až desetileté vězení hrozí sedmatřicetiletému muži z Brna, který během května dvakrát loupil na Uherskohradišťsku. Policie mu prokázala dalších 12 skutků, informoval server Zlin.cz policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž začal loupit v Brně už loni v červenci. Postupně se však dostal do celého Jihomoravského kraje, ale i do Olomouckého a Zlínského. „V deseti případech zaútočil se střelnou zbraní, potom přešel na vyhrožování zapálením za pomoci benzinu,“ uvedl Mergental.

Právě výprava na Uherskohradišťsko se muži vymstila. Nejprve na začátku května přepadl směnárnu ve Starém Hrozenkově a na konci měsíce hernu v Uherském Brodě. V obou případech polil obsluhu benzinem.

Při vyšetřování případu ve Starém Hrozenkově vyšlo najevo, že si jeden z policistů pamatuje registrační značku podezřelého vozidla z okolí směnárny. Díky tomuto poznatku se pak policie dostala na stopu muži, který se jinak velmi dobře maskoval. „Používal umělé vousy, paruku a make-up,“ podotkl Mergental s tím, že na kamerových záznamech vůbec nešlo poznat, o koho jde.

Policie zatkla muže v pondělí v Blansku. Nyní je ve vazbě. Do křížku se zákonem se dostal už pětkrát, vždy ale dostal jen podmínku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x