Florbalisté pomohou ochrnutému

KUNOVICE - Kunovičtí florbalisté se rozhodli pomoci třiadvacetiletému Václavu Šůstkovi z Jalubí, který po úraze ochrnul. Jak serveru Zlin.cz řekl za organizátory Jiří Pochylý, věnují mu výtěžek z Memoriálu Petra Halušky. 

Petr Haluška byl spoluhráč a kamarád florbalistů, který před třemi lety zemřel. Na parkovišti u Kauflandu v Uherském Hradišti ho po konfliktu přejel Jakub Juřena. Soud ho za to poslal na 8,5 let do vězení. Memoriál Petra Halušky se letos uskuteční potřetí a výtěžek poslouží rodině ochrnutého mladíka.

Memoriál vypukne v sobotu od 10 hodin ve sportovní hale v Kunovicích a v rámci akce vystoupí řada Petrových kamarádů a revivalové kapely. Uskuteční se také florbalový turnaj, na němž se sejdou týmy z okolí. „Hudební program začne od 19 hodin,“ upřesnil Pochylý.

Václav Šůstek je ochrnutý od loňského října. Zranil se při tréninku přemetů. Jeho přátelé pro něj již uspořádali sbírku plastových uzávěrů na PET láhve a pomoc mu nabídlo i Slovácké divadlo, které po dvou představeních prodávalo darované věci herců. Výtěžek pak herci předali Šůstkově rodině.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x