Pěvecká soutěž pro handicapované má své finalisty

STARÉ MĚSTO - Pět talentovaných zpěváků ze Zlínského kraje postoupí do čtvrtého ročníku celostátního kola pěveckého festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

O postupu finalistů rozhodla porota ve Starém Městě. Výkony jednotlivých soutěžících, jimiž jsou většinou klienti ústavů sociální péče, hodnotila odborná porota, do níž mimo jiné zasedla i krajská radní Taťána Nersesjan, zodpovědná za oblast sociálních věcí, nebo Leo Machala, který se bez nároku na honorář stal tváří krajského kola.

„Atmosféra soutěže je balzámem na duši uprostřed jiných starostí a práce. Je těžké to popsat, to je třeba zažít,“ shrnula Taťána Nersesjan své dojmy. Kromě ní přišli soutěžící za Zlínský kraj povzbudit také hejtman Stanislav Mišák a radní pro kulturu Ladislav Kryštof.

V celostátním kole budou Zlínský kraj reprezentovat: Olga Zelená z Domova pro zdravotně postižené v Kvasicích (tato nadaná interpretka si zároveň vyzpívala účast na slavnostním koncertu, který se pod patronací Báry Basikové uskuteční 7. prosince v Luhačovicích), dále Jiří Vašíček z otrokovické Naděje, Jan Pokuta z Domova pro zdravotně postižené v Zašové, Jan Horváth z Domova pro zdravotně postižené Velehrad – Vincentinum a Renata Vaníčková z Domova pro zdravotně postižené z Velehradu – Salašské.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x