Z hromosvodu dolů museli muži pomoci hasiči

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Kuriozní situaci museli řešit policisté i hasiči v Uherském Hradišti, zachraňovali muže (31) z hromosvodu. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Událost se stala na panelovém sídlišti ve Staré Tenici. Na linku 112 volala dvacetiletá žena s tím, že její bývalý přítel visí na hromosvodu ve čtvrtém patře a nemůže slézt dolů. Hasiči spolu s policisty dostali muže bezpečně na zem pomocí techniky.

Muž se pak svěřil, že šel za svou expartnerkou, se kterou se večer pohádal. Chtěl se prý udobřit, a tak přišel k domu a s ženou mluvil nejdříve z okna. Po chvilce se ale rozhodl, že za ní musí nahoru. Začal šplhat po hromosvodu. Když byl ve čtvrtém podlaží, žena, za níž šplhal, sešla před dům. On už ale nezvládl slézt dolů. Začal se bát, a tak žena zavolala na linku 112.

„Muž měl v dechu 0,8 promile alkoholu. Dvojice nebyla policistům neznámá a na rozdíl od tohoto se předchozí výjezdy k jejich partnerskému soužití neobešly bez dalšího prošetřování,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x