Baráž zlínským házenkářům o gól nevyšla. Extraliga ale není ztracená

Skončila baráž o extraligu házenkářů. Zlínští muži ji dokončili v hodně dramatickém utkání v Kopřivnici. Po domácí porážce 24:25 teď na hřišti soupeře sahali po vítězství, ale nepovedlo se.

V poločase vedli Zlíňané o tři góly 11:8 a vše se zdálo na nejlepší cestě. Jenže pak přišlo fatální zaváhání ve druhé půli, obdoba domácího propadu v poločase prvním z minulé neděle.

Zkušený extraligový tým z Kopřivnice dokonale využil zaváhání hostů a šel ve druhé třicetiminutovce do jasného vedení v poměru 23:18. Ani to bojovný tým Zlína nesrazilo do kolen, v dramatickém závěru Zlínští dvakrát srovnali, ale jediný gól navrch fatálně chyběl. Zápas skončil remízou 25:25. Pro Kopřivnici jistota nejvyšší soutěže i v dalším ročníku, pro Zlín ale ještě ne konec nadějí.

Český svaz házené teď stojí před rozhodnutím, jak dál. Původně počítal s extraligou pro deset týmů, teď zvažuje znovu účast dvanácti celků. Zlín tak může postoupit, ovšem jen administrativní cestou. Pokud se tak stane, doprovodí jej mezi elitu Přerov, který měl sestup už pár dnů za jistý.

Pro Zlíňany svítá docela reálná naděje, pravda ale je, že nebýt totálně zpackaného prvního poločasu v domácím duelu s Kopřivnicí, když jej prohrál o devět branek, mohla mu být zákulisní jednání docela lhostejná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x