Lokální záplavy postihly dvě obce na Slovácku

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Zatopení domů a sklepů způsobily v pondělí v podvečer bouřky, které se přehnaly Uherskohradišťskem. Lokální záplavy postihly zejména obce Bystřice pod Lopeníkem a Komňa, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Lokální povodně zasáhly nejprve Bystřici pod Lopeníkem. „Po 18. hodině nám oznamovatel ohlásil, že se v obci vylily tři potoky a voda s bahnem se prohnala ve výšce asi půl metru obcí,“ podotkl Netopil.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Uherského Brodu, Bystřice pod Lopeníkem, Bánova, Nivnice a Suché Lozi. Ze Zlína se na místo události dostavil také velící důstojník směny. Místní komunikace byla neprůjezdná a voda zaplavila i požární zbrojnici. Hasiči také zachránili jednu místní obyvatelku, která zůstala zachycena na zábradlí.

O necelou hodinu později hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu a postupně odčerpávali vodu z asi 15 domů. Odborníci museli poskytnout posttraumatickou pomoc dvěma ženám.

Blesková povodeň postihla také obec Komňa. Zde se protrhla hráz rybníku, který se nachází 200 metrů nad obcí. Přívalová vlna pak zaplavila zahrady, komunikace, veřejná prostranství i asi 10 až 15 sklepů rodinných domů.

„Na místě zasahovalo celkem 11 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Uherského Brodu, Komni, Bojkovic, Slavičína, Uherského Hradiště, Strání, Nezdenic, Záhorovic a Divnice. Mimo samotné likvidace následků záplavy jsme zajistili i okolí poškozené hráze rybníku proti vstupu lidí,“ dodal Netopil.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’13771′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚742‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13771‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Mapa


Zobrazit místo Lokální záplavy postihly dvě obce na Slovácku na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x