Výstavbu protipovodňových opatření pozastavil na Slovácku nález munice

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Kvůli nálezu funkční munice byly dočasně pozastaveny práce na výstavbě protipovodňových opatření v Uherském Hradišti v sousedství podniku Povodí Moravy. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

Oblast nyní zkoumají pyrotechnici, mají podezření, že jsou v okolí ještě další trhaviny. Práce se naplno rozeběhnou až bude okolí podle policie bezpečné.

„Při odkrývání zeminy narazili v pondělí v odpoledních hodinách stavební dělníci na bednu, ve které bylo několik kilogramů trhaviny, láhve s glycerinem a pod bednou byla ještě ukryta nášlapná mina. Vše bylo plně funkční,“ upřesnila Tomíčková. Podle pyrotechniků se jednalo o záškodnickou soupravu z 2. světové války, která obsahovala čtyři bedny. V těch se nacházely nášlapné miny, rozbušky a trhaviny.

Munici objevili stavební dělníci při bagrování na sídlišti Stará Tenice v Uherském Hradišti. „Z bezpečnostních důvodu jsme nechali uzavřít oblast v okruhu 200 metrů a evakuovali jsme lidi ze dvou vchodů panelového domu. Své byty tak muselo opustit téměř 200 obyvatel,“ doplnila policejní mluvčí Milena Šabatová. Evakuace skončila po třech hodinách a lidé se tak mohli vrátit do svých domovů.

Kolem deváté hodiny večerní pyrotechnici vše zlikvidovali, po odstřelu zůstala jáma o průměru pět metrů a hloubce dva metry.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’13852′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚743‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13852‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x