Opilý řidič boural během dne hned dvakrát

UHERSKÝ BROD - Podnapilý řidič (57) z Nezdenic boural na Uherskobrodsku hned dvakrát v jednom dni. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Nejprve nezvládl jízdu v úterý odpoledne, když sjížděl od Bánova k Uherskému Brodu. Na rovince poblíž autobusové zastávky Králov vyjel s osobním autem Renault vpravo mimo vozovku a zapadl do pole. V dechu měl 2,5 promile alkoholu. Policistům se přiznal, že před jízdou alkohol opravdu pil.

Alkohol však nebyl jeho jediným prohřeškem. Ukázalo se, že muž není držitelem řidičského oprávnění pro osobní auta, že vozidlo je trvale vyřazeno z evidence motorových vozidel, auto nemělo technickou a nebylo na něj uzavřeno ani pojištění za způsobenou škodu. Dokonce i registrační značky patřily na zcela jiné auto. „Řidiči hrozí až tříleté vězení a zákaz řízení až na 10 let,“ podotkl Mergental.

Přesto, že policisté muži zakázali další jízdu, o několik hodin později řidič opět usedl za volant a znovu boural. Tentokrát o půl osmé večer v Bánově. Nezvládl průjezd tříramennou křižovatkou a vyjel vlevo na předzahrádku rodinného domu, kde čelně narazil do lampy veřejného osvětlení. Při jízdě nebyl připoután ani řidič, ani spolujezdec, který se hlavou udeřil do čelního skla a utrpěl zranění, s nímž skončil v nemocnici. A šofér opět nadýchal, a to 2,8 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x