Muž opakovaně napadal své nejbližší, policie ho vykázala

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ -  Z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí obvinil policejní komisař muže (47) z Valašského Meziříčí, který několik let ubližoval manželce, někdy napadal i své dcery. Z domu ve Valašském Meziříčí byl už několikrát vykázán a nyní mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Sedmačtyřicetiletý muž požívá ve větší míře alkohol, pod jehož vlivem bývá agresivní vůči své manželce a někdy i ke dvěma dospělým dcerám. Vulgárně jim nadává a manželku i fyzicky napadá. Útoky násilníka se stupňují. Policisté do jejich domácnosti vyjížděli již několikrát. Naposledy policejní hlídku přivolaly dcery v těchto dnech, když muž napadal v podnapilém stavu nejenom manželku, ale i je samotné.

„Opilý muž se choval agresivně, chodil po domě s nožem v ruce, což vzbuzovalo u žen silné obavy o jejich zdraví i život. Dům nakonec opustil v poutech a v doprovodu policejní hlídky, která využila své oprávnění a muže z domu na 10 dnů vykázala,“ konstatovala Javorková s tím, že to nebylo jeho první vykázání. Deset dnů nesměl domů ani v lednu letošního roku a pak ještě v roce 2010.

Incident, kvůli kterému byl vykázán počátkem letošního roku, policisté šetřili jako nebezpečné vyhrožování, ovšem tenkrát žena nedala souhlas k trestnímu stíhání svého muže, i když útoky z jeho strany byly poměrně surové. Muž ji tenkrát dokonce ohrožoval aku šroubovákem. Nicméně policisté z důvodu nesouhlasu poškozené s trestním stíháním manžela případ odložili. „Současný incident šetříme jako týrání osoby žijící ve společném obydlí, kde souhlas poškozených není podle zákona potřeba,“ uzavřela Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x