Policie se zaměřila na špatné parkování v obcích

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policisté na Slovácku se v posledních dnech zaměřili na špatné parkování aut v obcích. Jak řekl policejní mluvčí Aleš Mergental, situace začala být neúnosnou.

 O masivním rozšíření špatného parkování řidičů svědčí například situace z Kněžpole. Když tam dopravní policisté přijeli, za pět minut zjistili a zadokumentovali šest případů špatného parkování.

„Jedna z nejproblematičtějších situací nastává, když lidé zaparkují osobní auta tak, že jimi blokují chodník a chodec, tedy třeba také maminka s kočárkem či skupina školáků, nemůže po chodníku projít a musí obejít vozidlo a tedy přímo vstoupit do vozovky,“ popsal vedoucí uherskohradišťských dopravních policistů Robert Rampáček. Další problematický moment nastává, když řidiči zaparkují podélně svá auta částečně na silnici a částečně na trávníku či chodníku.

Za špatné parkování hrozí šoférům pokuta od 1 500 do 2 500 korun. „Problematice porušení zákazu stání a zastavení se budeme samozřejmě v následujících dnech, týdnech a měsících nadále věnovat,“ dodal Rampáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x