Ukradené kabely vyčenichal policejní pes

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Neznámý zloděj ukradl z areálu firmy zpracovávající kov 200 kilogramů měděného drátu a dalších kabelů. Samotného zloděje sice policisté zatím nenašli, ale policejní pes Gery objevil asi 180 kilogramů kabelů, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Pracovníci areálu firmy přivolali policisty hned v ranních hodinách, kdy na krádež přišli. V místech, kde zloději překonávali plechové oplocení, dal psovod svému psovi povel k vyhledávání ukradených předmětů.

Policejní pes Gery našel v křoví jednu hromadu kabelů, o pár desítek metrů vedle v trávě další schované kabely. V jiném místě vyhledal další dva svazky kabelů a v trávě u trafostanice páčidlo. Tam zachytil Gery stopu a rozešel se po ní. Na kraji pole označil další shluk kabelů a pokračoval do obilného pole. Po dvou stech metrech se stočil a postupně pokračoval až k železniční trati. V trávě našel schovanou tašku s dalšími kabely a vedle ní tabatěrku, kterou měl mít zloděj u sebe.

„Celkem Gery vypracoval kilometr dlouho stopu a ze 200 kil ukradených kabelů vyhledal 180 kilogramů. Nalezené ukradené kabely policisté vrátili do firmy a začali pátrat po pachatelích, kterým bude po dopadení hrozit za spáchání trestného činu krádeže až dva roky vězení,“ podotkl Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x