V Ostrožské Lhotě otevřou poutní stezku

OSTROŽSKÁ LHOTA - Slavnostní otevření Poutní stezky Ostrožská Lhota - kaple Svatého Antonína Paduánského se uskuteční v sobotu 15. června ve 13 hodin v Ostrožské Lhotě u víceúčelové nádrže Veselské Padělky v Hájku. Serveru Zlin.cz to uvedla Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Po otevření obnovené stezky bude následovat pěší túra ke kapli Svatého Antonína Paduánského a zpět. V Ostrožské Lhotě od 15 hodin zahraje cimbálová muzika Harafica a zazpívají pěvecké sbory z okolí. „Poté se bude konat tradiční soutěž Antonínkové sečení trávy,“ doplnila Janečková.

Kaple Svatého Antonína Paduánského na Blatnické hoře je významná římskokatolická poutní kaple. Nachází se na Antonínském kopci mezi obcemi Ostrožská Lhota a Blatnice pod Svatým Antonínkem, 14 kilomtrů jižně od Uherského Hradiště. Loni bylo toto poutní místo připojeno novou větví k velké poutní cestě Svatý Kopeček – Svatý Hostýn – Velehrad. Všechny dosud zbudované poutnické stezky získaly označení Cyrilometodějská cesta na památku odkazu soluňských bratří.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x