Fryšták bude patřit Fair play

FRYŠTÁK - Mezinárodní festival netradičních sportů Fair Play se uskuteční v sobotu 15. června ve Fryštáku u rybníka na Skalce, a to v místní části Horní Ves. Serveru Zlin.cz to sdělila Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Celodenní akcí vyvrcholí desetidenní mezinárodní projekt s názvem Fryšták očima…, kterého se účastní mladí lidé ze Španělska, Turecka, Bulharska, Rumunska a z Fryštáku.

Pořadatelé s desítkami dobrovolníků připravili pro třetí ročník festivalu bohatý program pro veřejnost. Velký adrenalin zažijí návštěvníci třeba u U-rampy pro jezdce na skateboardech, kolečkových bruslích, kolech BMX či speciálních koloběžkách. Populární slak-line, chození po laně, bude letos opět i nad vodou. Znovu bude k dispozici lanovka přes celý rybník, aquazorbing a dokonce i skok do vody na kolech. Zástupci disciplíny parkour a free running představí své umění pohybu těla při skocích, saltech a všelijakých dalších kouscích na speciálně postavené konstrukci z palet a lešení. „Lahůdkou pohybu je i jízda na longboardu,velkém skateboardu, tanec na kole neboli flatland či jízda na jednokolech,“ dodal Tomáš Černý, jeden z pořadatelů akce. Jak dodal, nebude chybět ani žonglování zakončené ohňovým vystoupením, které festival uzavře. Na své si přijdou i umělci výtvarníci při graffiti jamu, jejichž spreji vytvořená díla na plátnech budou hned večer i vydražena. Akce je doprovázena celý den vystoupením místních kapel a společným bubnováním.

„Chceme podporovat netradiční sporty a rozšiřovat nabídku smysluplného trávení volného času mladých lidí, v dobrovolnickém a nízkorozpočtovém duchu. Hrát budeme fair play, tedy bez alkoholu a drog, s důvěrou a důrazem na vnitřní odpovědnost každého jednotlivého účastníka,“ konstatoval další ze spolupořadatelů Jiří Sadila. Program na asi dvaceti stanovištích je pro veřejnost zdarma, zajištěn je i odborný a zdravotnický dohled. Zájemci mohou po akci přenocovat ve stanovém městečku na pláži.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x