V Hradišti začala celostátní akce Putování po historických městech

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celostátní akce Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska zavítala do Uherského Hradiště - nositele titulu Historické město 2011, kde potrvá do 23. června. Serveru Zlin.cz to řekla Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

V sobotu 15. června se koná první ze tří komentovaných prohlídek města Uherské Hradiště. Historička Blanka Rašticová seznámí zájemce s nejvýznamnějšími stavebními a umělecko-historickými památkami v historickém jádru města. Prohlídka povede po trase někdejší královské silnice, kolem nejstaršího domu na Masarykově náměstí i nejstarší dochované stavby ve městě. Účastníci komentované prohlídky se také dozví, proč byla Stará radnice postavena v Prostřední ulici či které památky připomínají zhoubné morové epidemie. „Sraz účastníků je v 15 hodin u kaple svatého Šebestiána na Palackého náměstí,“ upřesnila Janečková.

V úterý 18. června bude následovat prohlídka s tématem středověké a barokní pevnosti Uherské Hradiště a ve čtvrtek 20. června ojedinělá noční prohlídka v podzemí františkánského kláštera i v jeho barokním refektáři.

Na celý týden je pro turisty a návštěvníky města připravena řada nabídek na výlety v Hradišti i po okolí, například po stopách Jízdy králů, lety horkovzdušným balónem, plavba po Baťově kanálu či výšlap na hrad Buchlov. Pro aktivní účastníky Top týdne v Uherském Hradišti je připravena soutěž, do které jsou zapojeny i další zastávky letošního putování po historických městech: Třeboň, Nový Jičín, Kutná Hora, Svitavy, Jindřichův Hradec, Litomyšl, Kadaň a Kroměříž.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x