Valašskomeziříčská radnice podpoří sport, kulturu, sociální oblast i životní prostředí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé schválili finanční podpory ve formě grantů na kulturu, sport a tělovýchovu, sociální a zdravotní služby, podporu zdraví a na oblast ochrany životního prostředí. Celkem rozdělí 2, 89 milionu korun 50 žadatelům, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Mezi vybrané příjemce v kultuře poputuje 171 tisíc korun pro 19 žadatelů. Například pro Taneční centrum Valmez na akci Tancem napříč uměním 10 tisíc korun, Turistický oddíl Zlaté šípy dostane 11 tisíc na projekt S kamerou za hranice a 15 tisíc Jazzzušák na akci Mikulášení 2013. „Všechny žádosti jsme důkladně posoudili a snažili jsme se organizacím vyjít maximálně vstříc,“ řekla členka zastupitelstva města a předsedkyně Výboru kultury Irena Brouwerová (BEZPP).

Na sociální a zdravotní služby, podporu zdraví poskytne radnice 12 žadatelům téměř 2,66 milionu korun. „Převážná většina žádostí se týká dofinancování sociálních služeb,“ vysvětlil místostarosta města Miroslav Krchňák (ČSSD).

V oblasti ochrany a životního prostředí a ekologie ve druhém kole město podpoří částkou 16 tisíc dvě organizace. Po osmi tisících dostane ochránci přírody Nový Jičín na ochranu volné žijících živočichů a ochránci přírody Javorníček z Valašského Meziříčí na akci Putování s kapkou vody.

V oblasti sportu a tělovýchovy zastupitelé schválili v podprogramu Reprezentace částku 50 tisíc korun pro tři žadatele převážně na účast v ligových i mezinárodních soutěžích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x