Objekt s byty zvláštního určení čeká výměna oken

ZLÍN - Výměny oken se dočká Bytový dům Broučkova ve Zlíně, který je součástí Domova pro seniory Burešov, příspěvkové organizace zřizované Zlínským krajem. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Krajští radní schválili realizaci první etapy této investiční akce. Ta by měla být zahájena v příštím měsíci a práce budou hotovy do konce letošního roku. Její celkové náklady jsou vyčísleny na 2,658 milionu korun.

Bytový dům Broučkova je tvořen šestipodlažním ubytovacím objektem se 106 byty, spojovacím krčkem a provozním objektem, kde se nacházejí kuchyň a jídelna. V srpnu 2012 bylo zařízení rekolaudováno na bytový dům s byty zvláštního určení. Fyzický stav oken v celém objektu je nevyhovující s výjimkou osmi bytů zvláštního určení, v nichž byla provedena výměna oken v loňském roce.

„Stará okna jdou obtížně otevírat a zavírat, dřevěné konstrukce rámů jsou deformované. Zásadním problémem tak je velká netěsnost oken. Jejich výměnou mimo jiné uspoříme náklady na vytápění,“ informovala Taťána Nersesjan, radní Zlínského kraje zodpovědná za oblast sociálních věcí.

Během schválené první etapy budou vyměněna okna u nájemních bytů, kluboven a v kuchyňském provozu. Počítá se i s druhou etapou projektu, v jejímž rámci by měla být vyměněna okna, dveře a zasklené stěny mimo nájemní byty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x