Mezi bytové domy rozdělí Vsetín miliony korun

VSETÍN - Vsetínská radnice uspěla se svou žádostí o evropskou dotaci určenou na regeneraci bytových domů v sídlišti Rybníky, Trávníky a v centru města. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Dotace město poskytuje v rámci projektu Integrovaný plán rozvoje města (IPRM). „Moje opakované návštěvy na ministerstvu pro místní rozvoj nám přinesly ovoce,“ uvedla starostka Iveta Táborská (ODS).

 Celkově se starostce pro město Vsetín podařilo získat pro bytové domy, které se nacházejí v takzvané zóně pro realizaci Integrovaného plánu rozvoje města, částku 11 510 700 korun z Evropské unie a 2 031 300 korun ze státního rozpočtu. „Když k těmto prostředkům připočteme částku, představující povinné spolufinancování ze strany žadatele ve výši 60 procent, zjistíme, že se tak může ve Vsetíně nově investovat do bytového fondu celkem 33 855 000 korun,“  zhodnotila starostka.

Žádosti o dotaci bude možné předkládat na Městský úřad od 1. do 26. července. Text výzvy naleznou zájemci po jejím vyhlášení na úřední desce a na internetových stránkách města. S případnými dotazy se mohou vlastníci bytových domů obracet na pracovníky oddělení strategického rozvoje města. „Pozitivní informací je skutečnost, že žadatelé nemusejí ke své žádosti o dotaci tentokrát přikládat stavební povolení, čímž je dán relativně větší prostor pro zpracování a zkompletování žádosti,“  doplnila Iveta Táborská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x