Na dětskou olympiádu zamíří do Zlínského kraje téměř tři tisíce lidí

ZLÍN - Ve Zlínském kraji vrcholí přípravy na Hry VI. letní olympiády dětí a mládeže České republiky, která potrvá od 23. do 28. června. Dorazit by měly tisíce lidí, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Dětské olympiády se zúčastní mladí sportovci ze všech krajů republiky, celkově je přihlášeno téměř tři tisíce účastníků včetně trenérů a doprovodu.

Olympiáda dětí a mládeže je pořádána pro sportovce do 18 let. Je projektem Českého olympijského výboru, který si pro spolupráci s pořádáním her vybírá jednotlivé kraje. Zlínský kraj je prvním z krajů, kde se dětská olympiáda uskuteční již podruhé.

Hlavním centrem olympiády se stane město Uherské Hradiště. „Soutěže se však budou konat také ve Zlíně, Otrokovicích, Ostrožské Nové Vsi, Hluku, Starém Městě a Luhačovicích. Mladí účastníci se v průběhu olympiády utkají v celkem 16 sportovních a dvou kulturních disciplínách. Své síly změří například v atletice, fotbalu, stolním tenise, vzpírání, veslování, ale i v méně tradičním orientačním běhu. Do kulturních disciplín bude patřit taneční a výtvarná soutěž,“ upřesnila Dvorníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x