V Otrokovicích provedou plošný postřik proti komárům

OTROKOVICE - Speciální postřik proti komárům budou v pondělí večer aplikovat v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Krupková.

Dezinsekční auto projede místy s největším výskytem komárů. Aplikace postřiku vyjde město na 20 tisíc korun, pokud si to situace vyžádá, budou postřiky opakovány.

Prostorový postřik, který vytváří oblak kapének obsahující insekticid v roztoku, je proti komárům vysoce účinný a rychlý. Ihned po aplikaci jsou omráčeni a následně usmrceni. Při tomto zásahu je minimálně ohroženo životní prostředí.

V minulých letech se často stávalo, že v závěsu za postřikovým autem se pohybovaly děti na kolech a vozidlo sledovaly. Byly tak v intenzivním mraku postřiku. „Přestože je postřik pro člověka neškodný, nedoporučujeme bezprostřední kontakt s vypouštěnou látkou. Postřik postihuje pouze létající vývojové stádium komárů. Ačkoli nezpůsobuje problémy jiným druhům hmyzu, je o prováděném postřiku předem informován například Český svaz včelařů, který tak může zajistit dostatečnou ochranu včelstev,“ dodala Krupková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x