Na Baťově kanále načapali policisté dva podnapilé za kormidlem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hned dva vůdce plavidla pod vlivem alkoholu odhalila policejní kontrola lodí na Baťově kanále. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté spolu s příslušníky Státní plavební správy Přerov zkontrolovali na Baťově kanále a řece Moravě přes 30 lodí a člunů. Dva vůdcové těchto plavidel nebyli střízliví, i když zákon o vnitrozemské plavbě zakazuje vedení motorového plavidla v opilosti. Jak vůdce gumového člunu s motorem, tak vůdce větší lodi, nadýchali okolo 0,5 promile alkoholu. Oběma teď hrozí pokuta až 100 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Cyklohlídka se věnovala také rybářům na březích, u nichž žádné pochybení nenašla. Celkem zkontrolovala více než 40 lidí, mezi nimiž bylo i několik řidičů osobních aut, které cyklohlídka upozorňovala na zákazy vjezdu do některých oblastí a parkování na travnatých plochách u vodních toků. 

„Společná kontrola byla letos první, ale v této sezoně nebyla jistě poslední. Kromě toho se příslušníci plavební správy i policie budou vydávat na samostatné kontroly na Moravu i Baťův kanál, a to až do konce plavební sezony,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x