Obce na Rožnovsku mají kanalizaci za více než 200 milionů korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkovým nákladem přes 213 milionů korun vybudovaly obce Vidče a Střítež nad Bečvou za poskytnutí finanční podpory ze Státního fondu životního prostředí ČR novou kanalizaci. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Celá kanalizace v obou obcích má 28,22 kilometru kanalizačních stok, 706 odbočení, 560 revizních šachet, šest domovních čerpacích stanic i centrální čerpací stanici.

„Už v roce 2006 jsme se s obcí Vidče spojili za účelem přípravy a realizace projektu odkanalizování obou obcí. Připraveno jsme měli několik variant a protože nás minula akce Čistá řeka Bečva I., rozhodli jsme se v roce 2008 podat žádost a projekt na Státní fond životního prostředí. Od něj jsme také v roce 2009 získali finanční podporu. Následně byla v roce 2011 podepsána smlouva a v letech 2010 až 2012 bylo dílo realizováno,“  popsal historii stavby starosta obce Střítež nad Bečvou Martin Beneš.

Svou radost z nové kanalizace neskrývala ani starostka Vidče Štěpánka Mikulenková. „Jedná se určitě o největší investiční akce v dějinách obou obcí. Jen ve Vidči jsme proinvestovali necelých 32 milionů korun, což je při ročním rozpočtu 12,5 milionu opravdu velká částka. Výsledkem je ale dílo, za které se opravdu nikdo nemusí stydět. Nová kanalizace je napojena na čistírnu odpadních vod Zašová a je vytvořen předpoklad pro připojení 2 580 ekvivalentních obyvatel,“ doplnila Štěpánka Mikulenková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x