V Otrokovicích vypukne prázdninové řádění

OTROKOVICE - Již druhé společné soutěžení žáků všech tří otrokovických základních škol Prázdninové řádění se uskuteční v úterý od 16 hodin ve Sportovním areálu Baťov v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Krupková.

Přibližně tři stovky dětí ukážou svým rodičům, co vše se za rok naučily díky projektu města Otrokovice Zdravý pohyb do škol.

Sportovními vzory budou malým žáčkům špičkoví sportovci. Podpořit děti přijde střelec Jiří Gach, triatlet Petr Vabroušek, rally jezdci Pavel Valoušek a Roman Kresta, veslaři Vlastimil a Petr Čablovi, hokejisté zlínského klubu PSG Zdeněk Okál, Pavel Kubiš, Tomáš Fořt a další. „Akce je přístupná široké veřejnosti. Kromě sportovních disciplín, které budou absolvovat soutěžící, je v areálu připraven také doprovodný program včetně osvěžujícího občerstvení,“ doplnila Krupková.

Zdravý pohyb do škol je projekt města Otrokovice, který zavedlo jako nástroj rozvoje sportovní všestrannosti dětí, které se sportu věnují pod vedením trenérů s licencí, a to zcela zdarma. Týká se pěti set žáků v prvních až pátých třídách základních škol, kteří navštěvují školní družinu. Sestavený harmonogram nabízí hodinu pohybu čtyřikrát týdně tak, aby se na každé dítě zahrnuté do projektu dostalo minimálně jednou za týden.Nový systém podpory výuky sportu na otrokovických základních školách je současně pilotním projektem v rámci celého Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x