Z traktorů zmizelo přes 500 litrů nafty

STARÉ MĚSTO - Celkem 530 litrů nafty zmizelo během noci ze dvou traktorů zaparkovaných v areálu zemědělského družstva ve Velehradské ulici ve Starém Městě. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Když traktoristé své stroje nastartovali, motory jim zhasly a kontrolka ukazující hladinu nafty byla na nule. Zavolali proto na policii. Uherskohradišťští strážci zákona místo činu ohledali a zjistili, že pachatelé nijak nepoškodili neuzamykatelná víčka nádrží u traktorů. Do uzamčeného oploceného areálu se zloději dostali zřejmě po přelezení plotu a stejným místem pravděpodobně odnášeli a následně odváželi celkem 530 litrů nafty.

„Traktoristům způsobili zloději celkovou škodu více než 17 tisíc korun. Pokud by měl někdo informace o pohybu podezřelých lidí nebo vozidel v areálu v noci na pondělí, ať tyto informace sdělí na linku 158 nebo přímo na policejním oddělení. Prozatím neznámým pachatelům hrozí za spáchání trestného činu krádeže až dva roky vězení,“ poznamenal policejní mluvčí Aleš Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x