Chlapec do školy nedojel, na kole si způsobil těžké poranění

VALAŠSKÁ SENICE - Vážná havárie se stala v úterý ve Valašské Senici, v příkopě tu skončil patnáctiletý chlapec, který na kole mířil do školy. Pádem si způsobil těžké poranění a zasahovat musel i vrtulník, server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Na kolech jeli do školy dva hoši ve věku 15 a 16 let. Mířili z Valašské Senice do Francovy Lhoty. Při jízdě z kopce jeden z hochů nezvládl řízení a s kolem havaroval do silničního příkopu. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, jejíž lékařka rozhodla o transportu chlapce do ostravské nemocnice.

„Patnáctiletý hoch sice neměl na hlavě cyklistickou přilbu, kterou podle zákona musí mít všichni až do 18 let, ale podle všeho by jeho zranění nezmírnila. Školák totiž neměl po nehodě poraněnou hlavu, ale vážně zranění v oblasti pánve. Druhý z hochů přilbu při jízdě měl,“ konstatovala Javorková.

Policisté varují, v období prázdnin se prý riziko úrazů a dopravních nehod zvyšuje. „Děti se totiž na vozovkách a v jejich blízkosti pohybují podstatně častěji. I proto apelujeme na rodiče, aby své potomky poučili o základních pravidlech v dopravě,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x