Taneční představení London bude mít premiéru

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Multimediální taneční představení London bude mít ve středu slavnostní premiéru v Amfiteátru valašskomeziříčského zámku. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Premiéra je vyvrcholením více než roční spolupráce ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí a ZUŠ Jozefa Potočára v Čadci v mezinárodním projektu nazvaném Umění nám pomáhá přátelit se přes hranice. V rámci projektu se studenti obou škol setkávali na tanečních workshopech s vynikajícími současnými lektory tance a vyvrcholením projektu byla cesta do Londýna, kde byly vytvořeny filmové záběry pro představení a zároveň se studenti seznámili v řadě londýnských galerií s tvorbou špičkových současných výtvarných umělců.

„Představení London je vytvořeno propojením současných tanečních stylů a pohybového divadla završené a ozvláštněné výtvarnými a filmovými projekcemi. Premiéra začne ve 20.30 hodin a vstupné je dobrovolné,“ konstatovala Votrubová.

Projekt ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí je spolufinancován Evropskou unií, státním rozpočtem prostřednictvím a grantem z prostředků Mezinárodního visegrádského fondu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x