Šílený řidič ujížděl před policií

VSETÍN - Několikatisícové škody napáchal svou zběsilou noční jízdou po Vsetíně řidič (34) z Šebířova, který se snažil ujet a pak i utéct policistům. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Vsetínští policisté chtěli řidiče ve vozidle VW Passat zastavit v centru Vsetína. Na služebním vozidle spustili maják a červený nápis STOP. Volkswagen jedoucí před policejním autem odbočil na benzinovou čerpací stanici na Dolní Jasence a zastavil. Znenadání se však prudce rozjel, přičemž najel na obrubník a narazil do výdejního stojanu na čerpání pohonných hmot. Pak se řidič opět rozjel a ujížděl směrem do centra města, kde poblíž náměstí narazil do vjezdové brány, kterou poškodil a následně se vydal směrem na Dolní Jasenku.

Policisté z vozidla viděli, že má řidič na autě proražené obě levé pneumatiky. Přesto nezastavil a pokračoval v jízdě. Jel středem vozovky a neustále měnil směr a rychlost jízdy. Po několika kilometrech byl nucen z důvodu poškození pneumatik zůstat stát. Jakmile zastavil, dal se na útěk. „Daleko ale neutekl. Policisté ho po několika metrech svedli na zem a spoutali. Z muže byl cítit alkohol. Dechovou zkoušku i odběr krve však odmítl, ale i tak mu ve správním řízení za odmítnutí hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na jeden rok,“ doplnila Javorková.

Dvěma dopravními nehodami způsobil řidič škodu ve výši necelých 20 tisíc korun a na svém vozidle asi 80 tisíc korun. Porušil hned několik paragrafů: způsobil dvě dopravní nehody, odmítl dechovou zkoušku i odběr krve na zjištění hladiny alkoholu v organismu, při řízení neměl doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a nereagoval na výzvu policistů k zastavení vozidla.

 
 
 
 

Sponzorem článku je společnost URBAN BVP

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x