Rekonstrukce I. segmentu ve Zlíně se odkládá

ZLÍN - Rozsáhlá rekonstrukce elektroinstalace a vzduchotechniky čeká I. i II. segment na zlínském sídlišti Jižní Svahy. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Samotné práce by měly začít v lednu příštího roku a skončit v červnu 2014. Náklady by měly dosáhnout výše asi 42 milionů korun bez DPH. Investorem je město, které oba bytové domy vlastní.

Radnice chtěla původně elektroinstalaci a vzduchotechniku v I. segmentu zrekonstruovat už letos. „O tuto veřejnou zakázku měli zájem dva uchazeči, oba ale nesplnili požadované podmínky a byli vyřazeni. Zadávací řízení jsme poté museli zrušit,“ konstatoval náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), do jehož kompetencí patří městské byty.

Dodavatele stavby se město pokusí vybrat v novém zadávacím řízení, které se uskuteční od července do listopadu. Ti se budou moci ucházet i o rekonstrukci II. segmentu. „Tyto stavební práce hodláme soutěžit dohromady v rámci jedné akce. Každý uchazeč může podat nabídku na kteroukoli část jednotlivě nebo dohromady na obě části,“ upřesnila Lenka Šrubařová z odboru realizace investičních akcí magistrátu.

V I. segmentu vlastní město Zlín celkem 360 bytů, stejně jako ve II. segmentu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x