Kroměřížští policisté se více zaměří na řidiče

KROMĚŘÍŽ - S blížícím se koncem školního roku a nástupem letních prázdnin kroměřížští policisté zintenzívní dohled na silnicích. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dopravně bezpečnostní akce tak budou téměř na denním pořádku. Během té poslední policisté dohlíželi především na to, zda jsou řidiči i spolujezdci připoutáni, zda řidiči za jízdy netelefonují a také na dodržování zákazu požívání alkoholu a návykových látek před nebo během jízdy.

Policisté zkontrolovali 225 vozidel a zjistili 25 přestupků. Třiadvaceti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 12 300 korun. Dva přestupky oznámili správnímu orgánu k projednání. Policisté nejčastěji řidiče pokutovali za nedodržení stanovené rychlosti, za špatný technický stav jejich vozidel a také za to, že za jízdy nebyli připoutáni bezpečnostními pásy. U čtyř řidičů zjistili požití alkoholu. Dva z nich nadýchali do jednoho promile, další dva nad jedno promile.

„Například stanovenou rychlost překročilo sedm řidičů, dva hříšníci nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem, v pěti případech policisté zjistili špatný technický stav u vozidel. Policejní hlídky budou v četných kontrolách i nadále pokračovat. Zvláště v letních měsících by řidiči měli být na silnicích ostražitější, protože se větší míře mohou v silničním provozu setkat s dětmi,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x