Kostýmové prohlídky odhalí tajemství staré Kroměříže

KROMĚŘÍŽ - Netradiční prohlídky města Kroměříže připravila na letošní turistickou sezonu zdejší radnice společně se skupinou historického šermu Biskupští manové. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Pavel Zrna.

Každý pátek v červenci a srpnu se mohou lidé vydat malebnými ulicemi historického města na procházku v doprovodu průvodců v dobových kostýmech a symbolicky nahlédnout proti proudu času do dob, kdy bylo město letním sídlem olomouckých biskupů. Součástí prohlídky, která je vhodná i pro rodiny s dětmi, jsou scénické vstupy s výjevy z historie města.

„Procházka v doprovodu biskupských vojáků a měšťanů provede turisty nejpůsobivějšími místy v historickém centru Kroměříže. Výklad je přitom zaměřen na zajímavosti, o nichž se v běžných propagačních materiálech nedočtete, například kde bydlel městský kat, kde stávala Kovářská brána nebo na které české bankovce je zobrazen kroměřížský zámek,“ doplnil Zrna.

Prohlídky začínají vždy v 18 hodin u kašny na Velkém náměstí. Vstupenky jsou v prodeji v Informačním centru, ale lze je zakoupit i přímo na místě samém. Jsou limitované maximálním počtem 25 lidí, v případě velkého zájmu je ale možné uskutečnit ještě jedno kolo se začátkem od 19 hodin. „Minimální počet účastníků stanoven není, rádi provedeme i jednotlivce, byť ve zkráceném rozsahu. Základní vstupné činí 50 korun, rodinné 100 korun, důchodci, studenti a děti do 15 let zaplatí 30 korun a děti do sedmi let mají vstup zdarma,“ dodal Zrna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x