Elitní zlínský policista byl zatčen

ZLÍN - Už v pátek by mohlo být jasno, zda vedení zlínské policie propustí elitního zlínského policistu, kterého před několika dny zatkla Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby a podvodu. Serveru Zlin.cz to uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Zadržení vrchního vrchního komisaře policisty vedení krajské policie ve Zlíně velmi zaskočilo. Důvody zatčení nechce zatím Generální inspekce bezpečnostních sborů nijak komentovat. Podle Macalíkové byl policista zadržen zřejmě kvůli skutku, který se stal již dříve a mimo Zlínský kraj. Tým vedený elitním policistou je přitom v rámci celé České republiky hodnocen jako jeden z nejlepších.

„Stále zvažujeme, jaká budou další opatření ve věcech služebního poměru. Rozhodovat se bude v nejbližších dnech, s největší pravděpodobností v pátek po důkladném zvážení všech okolností a zjištění maximálního množství informací,“ poznamenala Macalíková.

Podle pracovních výsledků a výsledků jeho týmu patří vrchní komisař mezi nejlepší policisty krajského ředitelství. „Jeho tým má téměř stoprocentní objasněnost těch nezávažnějších trestných činů jako jsou vraždy, podílel se na objasnění kauzy nebezpečného slovenského mafiána, jehož skupina na Zlínsku ohrožovala na životě několik lidí, právě jeho tým obvinil několik lidí z kuplířství, vyšetřili například brutální vraždu mladé studentky v Holešově, ty největší požáry, například požár ve Filexu a podobně. Navíc patřil do týmu, který za kvalitní výsledky práce vloni ocenil ministr vnitra,“ dodala Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x