Policisté dopadli zloděje cigaret přímo při činu

BRATŘEJOV - Dvojici zlodějů zadrželi v Bratřejově přímo při činu vizovičtí policisté. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Čtyřicetiletý muž a jeho třiadvacetiletý kumpán se vloupali do bratřejovské prodejny potravin skrze vstupní dveře, které vypáčili. Signalizaci, která měla sirénou upozornit na vniknutí do objektu, zničili, přestože byla umístěna v třímetrové výšce. Venkovní siréna však nebyla jediným zabezpečením objektu. Jakmile dvojice vstoupila dovnitř, aktivovala se další vnitřní čidla. Brzy se tak o napadení obchodu dozvěděli i policisté z Vizovic. Ti byli na místě do pěti minut od oznámení narušení objektu.

„Tento čas stačil pachatelům pouze k naházení několika desítek krabiček cigaret do připravených tašek a k pokusu o útěk. Dvojice zlodějů vyběhla z obchodu a snažila se zmizet, policisté se však rozdělili a oba muže po krátké honičce zadrželi. V tom jim již asistoval i pracovník bezpečnostní agentury, který na místo taktéž vyrazil na základě signálu o napadení prodejny,“ poznamenal Jaroš.

Policisté si také všimli vozidla zaparkovaného nedaleko místa činu. V něm na zadním sedadle ležela pětačtyřicetiletá žena, ztotožněná jako matka mladšího zloděje a přítelkyně toho staršího. Ta mužům zřejmě dělala řidiče. Všichni proto skončili v policejní cele a čelí podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Přestože společně bydlí na Kroměřížsku, za lupem se dvojice zlodějů vydala nejen do Bratřejova, ale i do jiné obce na Zlínsku, a to do Slopného. Oba muži během výslechu přiznali vloupání do prodejny potravin i v této obci. V půli května si odtud odnesli cigarety za téměř sto tisíc korun.

Kriminalisté nyní prověřují i další nevyřešené krádeže vloupáním na Zlínsku, není tedy vyloučeno, že toho bude mít povedená dvojice na svědomí mnohem víc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x