V Otrokovicích se uskuteční prestižní triatlon

OTROKOVICE - V pořadí 12. ročník jednoho z nejnáročnějších individuálních závodů v České republice Moraviaman odstartuje v sobotu na otrokovickém Štěrkovišti. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Krupková.

Letošní Tufo – Moraviaman má přidělen statut MČR a MSR v dlouhém triatlonu, Mistrovství Česko-Slovenska v dlouhém triatlonu, Česko-sloveského poháru v dlouhém triatlonu, Mistrovství zlínského kraje a bude součástí Ford Czechman Tour. Na závodníky bude čekat trať dlouhá 226 kilometrů, ve které se budou muset poprat s plaveckou částí o délce 3,8 kilometru, jízdou na kole (180 kilometrů) a na závěr čeká účastníky 42,2 kilometru běžeckého maratonu.

„Na startovní listině je již nyní téměř 600 jmen a nechybí mezi nimi ani otrokovický odchovanec, nejlepší český Ironman a loňský vítěz Petr Vabroušek. Mezi jeho konkurenty bude patřit například Jozef Vrábel, který loni skončil druhý s rozdílem devíti minut,“ konstatovala Krupková.

Hlavní závod odstartuje v sedm hodin ráno plaváním ve třech okruzích s výběhem v přírodním koupališti Štěrkoviště. Štafety vyrazí o 60 minut později. Závod je velmi prestižní, na startu se již objevili závodníci z 19 zemí světa. Nejvzdálenějšími byli startující z Equádoru, USA a Kanady.

Součástí triatlonového dne je Dětský Moraviaman. Běžeckého závodu na 300 metrů se mohou účastnit i ti nejmenší za pomocí rodičů a kočárku. Pro starší je připraven plnohodnotný závod v aquatlonu na 100 metrů plavání a jeden kilometr běhu.

Závody si vyžádají i omezení v dopravě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x