Policejní kontrola odhalila řidiče převážejícího marihuanu i šoféra pod vlivem pervitinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku se uskutečnila kontrolní akce, v rámci které více než dvě desítky policistů pátraly na cestách po pachatelích majetkových a násilných trestných činů, hledaných lidech i řidičích pod vlivem návykových látek. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Během dvou nocí zkontrolovali celkem 382 vozidel a 451 lidí. Mimo jiné odhalili i cizince, který v autě převážel marihuanu. Ve Starém Hrozenkově zastavili strážci zákona osobní suzuki se slovenskou registrační značkou. Auto se ale snažilo schovat za před ním jedoucím kamionem. Na pokyn policistů stojících na silnici auto nezastavilo, a tak policisté skočili do auta a vydali se suzuki pronásledovat. Po pár stech metrech ho předjeli a zastavili.

Policisté si uvědomili, že stejné auto zastavovali před několika hodinami na vjezdu do České republiky. Řidič předložil všechny doklady, které byly v pořádku, i test ukázal, že řidič je střízlivý. „V zavazadlovém prostoru u něj ale policisté našli sáček se sušenou marihuanou o váze 236 gramů. Třiadvacetiletý cizinec se přiznal, že v obci na jižní Moravě za tuto marihuanu měl zaplatit zhruba 40 tisíc korun,“ konstatoval Mergental. Policisté jej na místě zadrželi a odvezli na policejní oddělení, kde s ním začali projednávat podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení.

V policejní síti skončil také čtyřiadvacetiletý muž, kterého uherskobrodští policisté zastavili v Uherském Brodě před třetí hodinou v noci při řízení octavie. V jeho dechu nebyl alkohol, ale test na drogy na silnici odhalil, že je pod vlivem pervitinu. Policisté tomuto muži z Uherského Brodu zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a začali řešit přestupek, za který mu ze zákona hrozí pokuta až 20 tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Bojkovičtí policisté zase zastavili v Nezdenicích jednatřicetiletého muže z Uherského Brodu, který VW Golf vůbec řídit neměl, protože řidičský průkaz má blokovaný. Dopustil se tak přestupku řízení bez řidičského oprávnění, za což mu ze zákona hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Kromě toho policisté uložili téměř 20 pokut na místě a zjistili informace, které by jim měly dopomoci při policejním pátrání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x