Na Moravu zamířili italští novináři

ZLÍNSKÝ KRAJ - Šestice italských novinářů se až do pondělí 24. června stane hosty Zlínského kraje. Server Zlin.cz o tom informovala Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Ke studijní cestě pozvala italské novináře Centrála cestovního ruchu Východní Moravy zřizovaná Zlínským krajem. Cílem press tripu, jak jsou tyto akce nazývány, je prezentovat potenciál Zlínského kraje s nabídkou aktivní dovolené a možnostmi relaxace.

V průběhu víkendu italští hosté poznají například Velehrad, zámek v Buchlovicích, centrum balonového létání v Břestku či nové expozice 14|15 Baťova institutu ve Zlíně. Vyzkoušejí také relaxační procedury v Rožnovských pivních lázních. V programu je zařazeno i důkladné seznámení s atraktivitami historické Kroměříže nebo návštěva poutního místa Svatý Hostýn. Zahraniční novináři také ochutnají místní gastronomii.

„Počet italských turistů ve Zlínském kraji se v posledních letech zvyšuje, zájem je jak o aktivní trávení volného času a gastronomii, tak o církevní turistiku, která je v Itálii velmi populární,“ řekla Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Ve Zlínském kraji loni vzrostl počet zahraničních turistů o osm procent, hosté z Itálie spolu se Slováky, Němci, Poláky, Rakušany a Rusy zde patří mezi nejčastěji přijíždějící cizince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x