Valašskomeziříčští zastupitelé podpoří organizace téměř třemi miliony korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé schválili finanční podpory ve formě grantů na kulturu, sport a tělovýchovu, sociální a zdravotní služby, podporu zdraví a na oblast ochrany životního prostředí. Celkem udělili podporu ve výši 2,89 milionu korun 50 žadatelům, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Meziříčští zastupitelé odsouhlasili na doporučení Výboru kultury zastupitelstva města finanční podporu pro oblast kultury na realizaci významných kulturních akcí. Mezi vybrané příjemce v kultuře poputuje 171 tisíc korun pro 19 žadatelů. Například pro Taneční centrum Valmez na akci Tancem napříč uměním 10 tisíc korun, Turistický oddíl Zlaté šípy dostane 11 tisíc na projekt S kamerou za hranice a 15 tisíc Jazzzušák na akci Mikulášení 2013. „Všechny žádosti jsme důkladně posoudili a snažili jsme se organizacím vyjít maximálně vstříc,“ poznamenala členka zastupitelstva města a předsedkyně Výboru kultury Irena Brouwerová (BEZPP).

Na sociální a zdravotní služby, podporu zdraví poskytne radnice 12 žadatelům téměř 2,66 milionu korun. „Převážná většina žádostí se týká dofinancování sociálních služeb,“ sdělil místostarosta města Miroslav Krchňák (ČSSD).

V oblasti ochrany a životního prostředí a ekologie ve druhém kole město podpoří částkou 16 tisíc dvě organizace. Po osmi tisících dostane ČSOP Nový Jičín na ochranu volné žijících živočichů a ČSOP Javorníček z Valašského Meziříčí na akci Putování s kapkou vody. Zbývajících osm tisíc zůstává k rozdělení ve třetím kole.

V oblasti sportu a tělovýchovy zastupitelé schválili v podprogramu Reprezentace částku 50 tisíc korun pro tři žadatele převážně na účast v ligových i mezinárodních soutěžích. Žádosti projednával Výbor sportu a volného času při zastupitelstvu města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x