Na Slovácku ubylo rychlých řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku v uplynulém týdnu mírně klesl počet řidičů, kteří nedodržují stanovenou rychlost. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Nejvyšší povolenou rychlost v obci nedodržel pětatřicetiletý řidič. Obcí Dolní Němčí projížděl rychlostí 88 kilometrů v hodině. Dopravní policisté muži uložili pětitisícovou kauci.

„Za zmínku stojí i zjištěné přestupky za špatné parkování. Policisté za uplynulý týden zaznamenali 51 takových přestupků. Ve většině případů se jednalo o parkování na chodnících nebo na zatravněných plochách a příjezdových cestách,“ řekl Mergental.

Pod vlivem alkoholu řídili jak ženy, tak i muži. Policisté zastavili například dvacetiletého řidiče Fordu, který projížděl ulicí Růžovou v Uherském Hradišti. Po předložení dokladů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Muž nadýchal 2,92 promile alkoholu.

V Uherském Ostrohu se kontrole nevyhnula třicetiletá řidička. V dechu měla 1,38 promile alkoholu. Navíc policisté zjistili, že žena nevlastní řidičský průkaz. „Muž i žena jsou podezřelí z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky a podle zákona jim hrozí až rok za mřížemi včetně zákazu řízení až na 10 let,“ doplnil Mergental.

K opilým řidičům se přidal i opilý cyklista ve Strání. Ten nezvládl pod vlivem alkoholu uřídit dámské kolo a spadl na silnici. Pádem si způsobil zranění v obličeji, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici v Uherském Hradišti. V dechu muže policisté naměřili 1,83 promile alkoholu. Opilý cyklista je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který ho čeká pokuta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x