Letní olympiáda dětí a mládeže začíná. Zlínský kraj chce být dobrým hostitelem

Kolem tří tisíc sportovců, trenérů i členů doprovodu se ode dneška do pátku účastní ve Zlínském kraji her 6. letní olympiády dětí a mládeže, jehož hlavními centry se stávají Zlín a Uherské Hradiště.

Nedělní odpoledne patří v Uherském Hradišti slavnostnímu zahájení, kdy vzplane i olympijský oheň, vlastní soutěže se rozeběhnou v pondělí, vrásky ale pořadatelům působí ne zrovna příznivá předpověď počasí. Zatímco například plavci či vyznavači kolektivních sportů házené a basketbalu využijí komfortu sportovních hal, jiné je to v případě atletiky, cyklistiky, fotbalu, velsování či kanoistiky.

Zápolit budou družstva třinácti krajů a hlavního města Prahy v šestnácti klasických sportovních odvětvích, punc jedinečnosti dodávají olympiádě  také taneční a výtvarná soutěž. 

Vedle Zlína a Uherského Hradiště se sportovci vydají k bojům o medaile také do Otrokovic, Hluku, Ostrožské Nové Vsi, Luhačovic, Staréhio Města a na další místa kraje.

Pro účastníky olympiády je připraven i bohatý doprovodný program, jemuž budou ve Zlíně a Uherském Hradišti předcházet vždy v podvečer medailové ceremoniály na hlavních náměstích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x