Čtyři vyhlášky doznaly v Otrokovicích změn

ZLÍN - Otrokovičtí zastupitelé schválili zněnu čtyř obecně závazných vyhlášek, ve většině případů se jednalo o drobné úpravy. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Ve vyhlášce, která stanovuje školské obvody základních škol města, došlo k úpravě názvů ulic tak, aby korespondovaly se základními registry. Nově pak budou osady Buňov a Terezov patřit do školského obvodu ZŠ Mánesova, dříve spadaly pod ZŠ T. G. Masaryka. Důvodem je lepší dostupnost při dojíždění autobusem, který zpravidla zastavuje na autobusovém nádraží na Bahňáku.

Zrušeny budou části vyhlášky o Městské policii Otrokovice, které jsou upraveny zákonem, například o obecní policii, či vnitřním řádem.

„Vyhláška o patřeních proti světelnému znečištění ve městě nově vychází ze zákona o obcích. Nový zákon o ochraně ovzduší, ke kterému se vyhláška vztahovala dosud, již neobsahuje zmocnění pro regulaci světelného znečištění,“ doplnila Krupková.

Podněty občanů vedly zastupitele k doplnění vyhlášky o veřejném pořádku v částech souvisejících s rušením nočního klidu. Zdůrazněno je, že ačkoliv mohou venkovní akce trvat až do jedné hodiny ranní a akce uvnitř budov až do tří hodin, neznamená to, že v tuto dobu mohou být překračovány hlukové limity. „

Někteří pořadatelé kulturně společenských akcí mají představu, že do této doby mohou bezostyšně rušit hlukem občany. Opak je však pravdou. „V minulosti jsme tyto situace řešili s Krajskou hygienickou stanicí ve Zlíně, která měřila dodržování hlukových limitů. Bohužel, tato spolupráce byla málo efektivní. Rozhodli jsme se proto, zakoupit městské policii certifikovaný a kalibrovaný zvukoměr. Proškolení strážníci tak od poloviny června monitorují případy, kdy si občané stěžují na rušení nočního klidu. Změřením hladiny hluku tak můžeme stanovit, zda se jedná o stížnost oprávněnou, či nikoliv,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x