O peníze z Fondu rozvoje města mohou v Rožnově nově zážadat i občanská sdružení

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Fond rozvoje města, který v Rožnově pod Radhoštěm dosud sloužil lidem k poskytování půjček na opravy a rekonstrukce bytových a rodinných domů, doznal změn. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Nově o finanční prostředky z fondu mohou žádat také vlastníci nebytových prostor. Novinkou je také snížení úroku z půjčky z pěti na čtyři procenta.

Výměny oken, zateplení fasád a rekonstrukce střech, celkové opravy a úpravy bytů, bytových a rodinných domů, nebytových prostor a domů s nebytovými prostory nebo financování přechodu na ekologický způsob vytápění či zřízení čističky odpadních vod na území města Rožnova pod Radhoštěm v místech, kde není možné připojení ke kanalizaci. To všechno jsou možné investice, na které mohou Rožnované získat finanční podporu z Fondu rozvoje města.

„Fond jako takový existuje již řadu let. Vzhledem k tomu, že o tyto prostředky poskytované městem nebyl velký zájem, rozhodli jsme se inovovat podmínky, za kterých je možno finance na uvedené akce získat, Jednou ze zásadních změn je snížení úroků z půjčky. Nově mohou o tento druh finanční podpory žádat kromě vlastníků rodinných domů, bytů a bytových domů také neziskové organizace, a to na opravy nebytových prostor, ve kterých vyvíjejí svou činnost v oblasti sociální, sportovní, nebo kulturní,“ popsala změny ve Fondu rozvoje starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x