Zoo Zlín se chlubí tygřími mláďaty

ZLÍN - Tygří samice Tanja porodila před několika dny v Zoo Zlín mláďata. Serveru Zlin.cz to sdělil za zoo Pavel Shromáždil.

Z počátku ošetřovatelé nevědli, kolik mláďat na svět přišlo. Až později se ukázalo, že Tanja přivedla na svět samečka a smičku.“Narození tygřat nás příjemně překvapilo, protože tygra Josefa jsme s Tanjou spojovali teprve letos, kdy jsme v únoru poprvé tygrům umožnili přímý a nechráněný kontakt. Do té doby se tygři potkávali jen přes mřížoví,“ konstatoval Shromáždil.

Navíc v době spojování neměl Josef ani dva roky. „I když se po vlastním úspěšném spojování samice hodně snažila, zdálo se, že o ni Josef nemá zase takový velký zájem. Jenže on nás viditelně svým chováním zmátl a s Tanjou se úspěšně a především pak plodně, pářil,“ doplnil Shromáždil.

Pro Tanju nejde o první odchov mláďat. V roce 2009 s jiným samcem zplodila a následně odchovala tři tygřata (dva samce a jednu samičku). Návštěvníci zoo ale malá tygřata neuvidí. Chovný box je zatím umístěn mimo návštěvnické prostory.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x