Kunovské léto: dětská radost jako životabudič

Jako byste přímo cítili trýskající životní energii, která sálá na každičkém kroku, při každém vystoupení, při přepočetných akcích barevné přehlídky. Mezinárodní dětský folklorní festival Kunovské léto, jedna z nejvýznamnějších evropských akcí svého druhu, měla i letos všechno, co má mít. Včetně skvělého počasí.

Kunovské léto přivábilo kolem 800 účinkujícícíh z dětských folklorních souborů. Mimo naší bohaté účasti také hosty z Rumunska, Ukrajiny, Polska, Maďarska, Albánie či Slovenska. Pořadatelé si po nedělním slavnostním průvodu Kunovicemi a závěrečném galaprogramu i ocenění nejlepších mohli říci, že se 20. jubilejní ročník festivalu vydařil.

Festival nezůstal jen v Kunovicích, uměním malých zpěváků, tanečníků a muzikantů se mohli potěšit lidé na mnoha dalších místech, mimo jiné třeba v Uherském Hradišti, Starém Městě, Luhačovicích, ale nejen tam.

Mimo vlastních vystoupení se konala spousta doprovodných akcí, třeba mezinárodní konference k 20. výročí festivalu, pořád o verbířích, Svatojánský jarmark lidových řemesel, ale také běh o pohár města Kunovice, anebo mše svatá s koncertem duchovní písně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x