Slovácké divadlo vystavuje díla sedmi žen

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Do 1. července se mohou návštěvníci Slováckého divadla podívat ve foyeru na výstavu s názvem Obrazy 2013. Jejich autorkami je sedm žen ze sdružení Naše světy, informuje v pondělí web Slováckého divadla.

Ženy jsou amatérské výtvarnice různého věku, které pracují v rozdílných profesích. „Už třetím rokem se pravidelně schází v kursech malby a grafiky pod vedením akademického malíře Kamila Mikla na Střední uměleckoprůmyslové škole v Uherském Hradišti,“ uvádí stránky.

Sdružení Naše světy vystavovalo poprvé v roce 2009 v uherskohradišťské Redutě, o rok později na zámku Uherský Ostroh a hradu Buchlov, v roce 2011 v hlucké Tvrzi a loni v Galerii Vladimíra Hrocha v Uherském Hradišti.

Název Naše světy symbolicky vyjadřuje individualitu každé umělkyně, která se snaží zobrazit něco ze svého vnitřního světa, do něhož může vstoupit jen ona sama.

Členkami jsou učitelka Růžena Borková, invalidní důchodkyně Marie Húsková, Martina Húsková zabývající se nákupem a prodejem hutního materiálu, lékařka Petra Jarošová, asistentka ředitele Renata Střelcová, zaměstnankyně sázkové kanceláře Věra Vlachynská a manažerka Alena Zemčíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x