Policie nabádá rodiče s dětmi k opatrnosti při koupání

VSETÍNSKO – Rodiče, kteří jezdí k vodě s dětmi, by měli být maximálně opatrní. Policie je nabádá v souvislosti s víkendovým případem, kdy na jezeře Balaton v Novém Hrozenkově zmizel na několik minut pod vodou pětiletý chlapec. Serveru Zlin.cz to v pondělí řekla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

„Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A někdy stačí k neštěstí velmi málo. Kdo má děti, ví, že uhlídat je, je někdy velmi náročné,“ uvedla Javorková.

Stejně tomu nejspíš bylo i v sobotu v Novém Hrozenkově. Rodičům ze Zlína se tam ztratil pětiletý syn. „Chvíli ho hledali, ale potom prostřednictvím megafonu vyhlásili informaci o jeho zmizení,“ řekla Javorková.

Návštěvníci začali chlapce hledat. „Bezvládné tělo vytáhl po několika minutách z vody čtyřicetiletý muž ze Vsetína,“ poznamenala mluvčí.

Přivolaní záchranáři obnovili životní funkce chlapce a vrtulník jej přepravil do ostravské nemocnice. „Za jakých okolností se dítě do vody dostalo, zatím vyšetřujeme,“ informovala Javorková s tím, že rodiče by měli být k dětem maximálně pozorní. „Případ, který se stal, by měl být pro každého velkým varováním,“ dodala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x