Srážku s motorkářem ve Zlíně nejspíš zavinil řidič auta

ZLÍN – Nedání přednosti při odbočování doleva je nejspíš příčinou vážné dopravní nehody, která se stala v neděli večer ve Zlíně na Vršavě. Osobní auto se srazilo s dvaadvacetiletým motorkářem, který se vážně zranil a bojuje o život, informovala v pondělí server Zlin.cz policejní mluvčí Jana Macalíková.

Devětačtyřicetiletý řidič osobního vozu Citroën jel od Fryštáku na Zlín a odbočoval doleva směrem k benzinové čerpací stanici. „Nedal přednost motorce v protisměru. Při střetu se motorka zlomila na dvě části. Náraz tělo odhodil na auto zaparkované poblíž cesty,“ popsala Macalíková.

Podle ní letící kus motorky rozbil skleněnou výplň budovy autosalonu. Muž se vážně zranil. „Náhodní kolemjdoucí mu poskytovali první pomoc až do příjezdu záchranné služby. Skončil na ARO v nemocnici,“ řekla mluvčí.

Řidič auta nenadýchal alkohol, u motorkáře nebyla dechová zkouška kvůli zdravotnímu stavu možná. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že viníkem nehody je řidič osobního vozidla. Nicméně jsme také zjistili, že motorkář nemá příslušné řidičské oprávnění a jeho stroj neměl platnou technickou prohlídku,“ podotkla Macalíková.

Video, mapu a další informace k této nehodě naleznete zde.

Ve Zlíně se letos stalo už 13 nehod, jejichž účastníky byli lidé na motocyklech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x