Zloděj se vloupal do karavanu, škoda přesáhla 50 tisíc korun

BUCHLOVICE - Škodu za více než 50 tisíc korun napáchal neznámý zloděj dvojici z Brna, která si přijela užít volné dny do kempu Buchlovice - Smraďavka. Když v noci spali v karavanu, vloupal se do obytného vozu lapka a ukradl mimo jiné i firemní platební kartu s PIN kódem, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Že je žena bez kabelky, zjistila dvojice až ráno. Do uzamčeného karavanu se přitom zloděj dostal bez poškození zámku dveří a oken. Spící lidé mu v krádeži nijak nevadili. Žena kromě kabelky přišla o všechny doklady, peněženku s tisícikorunou, klíče, deštník a také o dvě platební karty.

„Bohužel jedna byla firemní a byl u ní přiložen lístek s PIN kódem. Toho okamžitě zloděj využil a provedl několik výběrů v bankomatu jak u nás, tak i na Slovensku, a to v hodnotě 50 tisíc korun. Celkově tak způsobil škodu za téměř padesát dva tisíc korun. Nyní je zloděj podezřelý z trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a z neoprávněného opatření platebního prostředku. Podle zákona mu hrozí až dva roky vězení,“ dodala Šabatová.

Sponzorem článku je společnost Karavany Praha, která nabízí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x