Déšť se "obul" do olympiády. Jedeme dál, hlásí organizátoři

Tohle je pořádná prověrka umu a nasazení organizátorů her 6. letní olympiády dětí a mládeže ve Zlínském kraji. Avizovaný déšť pořádně zlobí, ale program jede dál.

Stáli kousek od promoklých kurtů ve Zlíně na Vršavě a působili docela smutně. Sedmáci Albert Šprlák – Puk a Evžen Holiš, oba Brňáci, tedy třebaže coby velmi talentovaní hráči působící v žákovských týmech Prostějova, teď v barvách Jihomoravského kraje. „Půjdeme se protáhnout na hotel, hrát se momentálně asi nedá, zahrajeme nějaké hry a budeme se těšit na lepší počasí,“ říkali oba kluci.

Tenis jako jedno z šestnácti sportovních odvětví zasáhla nepřízeň počasí nejcitlivěji. Tříčlenný organizační štáb tenisového turnaje, jehož se ve čtyřech kategoriích účastní 120 tenistů a tenistek, Jan Macharáček, Jiří Novák a Adam Sáblík dumal, co dál. „Jdeme do našich dvou hal, musíme pokračovat stůj co stůj,“ říká v kooperaci s poradním hlasem prezidenta klubu TK Zlín Milana Kaluse režizér Jan Macharáček. Od půl páté se mohlo i muselo pokračovat pod střechou, turnaji ale nadále hrozí nebezpečí z prodlení.

V ostatních sportech jedeme dál bez problémů, fotbalisté ve Starém Městě i ve Zlíně vymění přírodní trávník za umělý, program je nabítý, pokračujeme,“ hlásil z centra olympiády jeden z hlavních organizátorů Filip Pastuszek. Ostatní sporty, které se odehrávají pod širým hodně zamračeným a upršeným nebem pokračují. „Týká se to třeba kanoistů v Ostrožské Nové Vsi, ti jsou na vodu zvyklí,“ vysvětluje Pastuzsek.

Počasí nemá narušit či lépe řečeno zrušit ani úterní večerní ceremoniál a doprovodný program na náměstí Míru ve Zlíně. Ve středu budou potřebovat větší přízeň počasí vedle tenistů také atleti, jejichž soutěže hostí Uherské Hradiště.

Počasí by se mělo postupně zlepšovat, to nejhorší snad máme za sebou“ doufá Filip Pastuszek.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14919′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚748‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14919‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x